21 Nisan 2014 Pazartesi

Bebeklerin Günlük Temizliği

Oldukça önemli bi konu sevgili anneler.Sizde benim kadar pinpirikli bi anneyseniz herşey dahada zor ama güzel:) Deniz'in temizliği benim için yediklerinden çok daha önemli.


•       Malzemeler hazırlandıktan sonra, ilk önce bebeğinizin üzerini çıkarmadan yapılacak temizlik işlemlerini yapın. Bu işlemlere başlamadan önce de iik önce kendi el temizliğinizi yapın ki sizin ellerinizdeki mikroplar bebeğinize geçmesin.
•       İlk önce kaynatılıp ılıtılmış suya pamuğu biraz batırıp bebeğinizin göz altlarını, burun kısmından dışarı doğru silin. Her bir göz için ayrı pamuk kullanmalısınız. Bu şekilde yaparsanız bir gözde olan mikrobun diğer göze bulaşmasını engellemiş olursunuz. Yumuşak bir bezle kurulayın.
•       Islatılmış bir pamukla kulağının çevresini ve arkasını silin. Burada da her kulak için ayrı pamuk kullanın. Sonra kurulayın. Kulağın görünen kısmındaki kirlen nemli bir tülbentle temizleyin. Asla kulak içini kulak temizleyiciler ile temizlemeyin ve kulağın iç kısmına rulo yapılmış bez ve benzeri şeyler sokmayın.
•       Bebeğinizin varsa ağız kenarındaki süt artıklarını temizleyin. Burun çevresini de güzelce silin. Ancak burun içine bir şey sokmayın. Burnunda onu rahatsız edecek kadar sümük varsa, (doktorunuzun bebeğinize ilk kontrolde vermiş olması muhtemel) içinde okyanus suyu bulunan burun spreyinden sıkın. Bu sprey içerideki kalıntıların dışarı çıkmasını sağlayacaktır. Dışarı çıkan akıntıları güzelce temizleyerek burun temizliğini bitirin.
Bebeğinizin yanaklarını ve alnını da ıslatılmış pamuk (suya batırdığınız pamuğun fazla sularını sıkmalısınız ki bebeğinizin üzeri ve etraf su olmasın) yardımıyla silin.

Bebeğinizin yüz temizliği bittikten sonra, üzerindeki kıyafetleri çıkarın. Üzerinde sadece fanilası (badisi) kalan bebeğinizi havlunun üzerine yatırın. Boynunun altını ve arkasını ıslak pamukla silin ve güzelce kurulayın.

Koltukaltlarını temizlemek için kolunu hafifçe kaldırarak koltukaltını silin ve kurulayın. Ellerini temizleyebilmek için avuçlarını açıp silin ve güzelce kurulayın. Parmaklarının arasını da temizlemeyi unutmayın. Aynı şekilde ayaklarını ve parmak aralarını temizleyin. Bu işlemleri yaparken minik yavrunuzu incitmemeye ve canını acıtmamaya çok özen gösterin.

Göbek bağı düşmemişse daha önceden anlatılan şekilde bakımı yapın. Düşmüş ise üzerinden silip kurulayabilirsiniz.

En son olarak gerekiyorsa bebeğinizin altını değiştirip temizliğini yapabilirsiniz. Bu son işlem ile birlikte bebeğinizin günlük temizliğini tamamlamış olursunuz. Temizlenerek rahatlamış olan mis kokulu bebeğinize hemen temiz giysilerini giydirin.


Geceleri, bebeğinizin altını sadece kirlettiğinde değiştirin. Altı ıslak iken uyuyabilir. Miktarı çok fazla değilse bir problem teşkil etmez.

Geceleri üşüdüğü ya da terlediği için uyanmasını engellemek için oda ısısının uygun olmasına dikkat edin.

Bebeğinizin uyuduğu ortam çok aydınlık ya da çok karanlık olmamalıdır. Az ışık veren bir gece lambası ile bebeğinizin odasında loş bir ortam oluşturabilirsiniz. Böylece gece bebeğinizi doyururken, lamba yakılması ihtiyacı olmayacağından bebeğinizin uyanmasını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder