6 Şubat 2014 Perşembe

Uyku Arkadaşım (4.ay)

ANNELER !
Bebeğiniz 4 aylık oldu ve hala bi uyku arkadaşı edinemedi mi?

Bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmasını kolaylaştıran nesne  o çocuğun uyku arkadaşıdır. Çocuklar bu nesneleri, suratlarına sürerek, koklayarak ya da bu nesnelere sarılıp küçük uçlarıyla oynayarak kendi kendilerini sakinleştirirler.
Çocuğunuzu bir uyku arkadaşı ile tanıştırma ayı 4’üncü aydır. Tam bağlanma ise 6 ay ve sonrası beklenir. Uyku arkadaşı da herhangi bir şey olabilir. Ortak özellikleri şunlardır:

- Yumuşak ve eliyle kavrayıp sarılabileceği kadar küçük olması
- Küçük parmaklarıyla oynayabileceği sivrice uçları ya da uzunca uzantıları olması (kol, bacak kulak gibi)
- Eğer bez şeklindeyse (ki çocuklar bez şeklinde bir uyku ardaşını çok kolay benimser) gece uyurken çocuğa tehlike oluşturmayacak  kadar küçük olması (yaklaşık mendil büyüklüğü) ya da kumaşının hava geçiren bir kumaş olması

Bu özelliklere uygun bir uyku arkadaşını 4/6 aydan itibaren çocuğunuzun yatağına koyun. Yataktan dışarı çıkarmayın ve uykuya yatırırken eline verin, yüzüne sürün vs. Pusette ya da başka bir yerde uyuyacaksa da yanınızda taşın, uykudan önce eline verin. uyanınca alın. Zamanla bu nesneye bağlanacaktır.

Ben Deniz için chico uykucu kaplanı seçtim.Şu an için iyi anlaşıyorlar:) Henüz bi yamuk yapmadılar bana:)

Öpüyorum,sevgiler..


2 yorum:

  1. biz berile oyun arkadaşi edinmedikkk :( yani hiç aklıma gelmediii :( geç de kaldım sanırsam edindirmek için.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle geç değil canım.bebeğinin kendine güveni ve yalnız hissetmemesi için ideal.en önemliside arkadaş edinecek ve her zaman buna açık olacak.

    YanıtlaSil