Tarifi vermeden önce malzemelerinin her birinin organik olduğunu söylemek isterim. Ekoorganik sitesinden alım yapabilirsiniz.
Organik Anne Yapımı Bisküvi
- 2 Çay bardağı organik tam buğday unu
- 1/2 Çay bardağı organik irmik
- 2 Çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu
- 4 Yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağ
- 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
Hazırlanışı
- Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
- Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- İstediğiniz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.
- Kahvaltısına eklerken rondodan çekip koyarsanız ezmekle uğraşmazsınız.
- NOT🎀 ISTERSENIZ KALIPLARLA ŞEKIL VEREBILIRSINIZ 👶
- AFIYET BAL ŞEKER OLSUN:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder